Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області на ПАТ «ДІКЕРГОФФ ЦЕМЕНТ УКРАЇНА» розпочато «державний аудит» стану охорону праці

21 листопада 2017

21 листопада 2017 року на ПАТ «ДІКЕРГОФФ ЦЕМЕНТ УКРАЇНА»  розпочато проведення планового заходу управління Держпраці у Миколаївській області щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, а також ведення робіт, пов’язаних з геологічним вивченням надр, їх використанням та охороною, використанням і переробкою мінеральної сировини.

Як зазначила на початку виробничої наради перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська: «Мета заходу – передовсім надання допомоги у побудові на підприємстві ефективної системи управління охорони праці, так як наша ціль зберегти життя та здоров’я кожного працівника».

Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області під час планового заходу буде проаналізовано відповідність застосування машин, механізмів, виробничого обладнання вимогам чинного законодавства з питань охорони праці,  ергономічності технологічного процесу, обізнаності працівників з правилами безпечного виконання робіт тощо. Також, буде приділено увагу заходам підприємства щодо запобігання виникненню  професійної захворюваності.

Зазначимо, що на ПАТ «ДІКЕРГОФФ ЦЕМЕНТ УКРАЇНА» застосовується електронна система документообігу з питань охорони праці та екології. Зазначена система дає змогу керівникам підприємства всіх рівнів дізнатися в он-лайн режимі про роботи, що виконуються на даний час на підприємстві та їх виконавців. Впроваджений електронний механізм дозволяє дистанційно вирішити організаційні питання щодо залучення власних фахівців чи фахівців підрядних організацій, оперативно здійснити контроль за наявністю необхідних дозвільних та інших документів з питань охорони праці, пришвидшує реагування у вирішенні актуальних питань будь-якої виробничої гілки підприємства.