Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області визначено шлях до збереження працездатності працівників ТОВ БМФ «ТЕХМОНТАЖ-СЕРВІС» під час виконання робіт на території підприємств – замовників

26 березня 2018

У  ТОВ будівельно-монтажної фірми “ТЕХМОНТАЖ-СЕРВІС” відбувся інформаційно-консультативний захід направлений на виконання обов’язків роботодавця у сфері охорони праці. Основний вид діяльності підприємства – монтаж та ремонт технологічного обладнання.

Для висвітлення широкого кола актуальних питань щодо збереження працездатності людини у процесі трудової діяльності, участь у заході прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області відділу організації державного нагляду, організаційно-аналітичного забезпечення, розслідування та обліку виробничого травматизму, відділу нагляду в машинобудування та енергетиці, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку, відділу з питань гігієни праці, відділу з питань експертизи умов праці.

Враховуючи функціональні обов’язки співробітників підприємства,  під час заходу розглядались фактори виробничих ризиків  у ході  виконання різних видів робіт, притаманних сфері діяльності підприємства. Також йшлось про адаптацію трудових процесів до можливостей працівника з урахуванням його поточного стану здоров’я, встановлення та виконання вимог щодо безпечних методів роботи. Учасники заходу розглянули вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці під час виконання робіт на висоті,  при роботі з ручним інструментом, у тому числі з електроінструментом.

Посадовим особам ТОВ БМФ «ТЕХМОНТАЖ-СЕРВІС»  нагадали про обов’язковість проведення попередніх, періодичних медичних оглядів працівників та атестації робочих місць за умовами праці.

За останні два роки на підприємстві не було зафіксовано випадків виробничого травматизму. Для того, щоб продовжити позитивну тенденцію у цьому напрямку, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області запропонували спрямувати профілактичні заходи з охорони праці підприємства на формування тандему працівника та роботодавця у виявлені виробничих ризиків та повідомленні про будь-яку ситуацію, яка може становити небезпеку життю та здоров’ю працівника, зокрема під час виконання робіт на  території підприємства-замовника.