Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області зроблені чергові кроки направлені на недопущення нещасних випадків на підприємствах з розробки родовищ корисних копалин

14 серпня 2018

Навчання і перевірка знань з питань охорони праці  співробітників підприємств з розробки родовищ корисних копалин повинна проводитись постійно. Роботи з видобутку  родовищ корисних копалин повинні відповідати плану розвитку гірничих робіт на поточний період. Саме на цьому наголосив головний державний інспектор сектору гірничого нагляду управління Держпраці у Миколаївській області Валерій Бутенко під час зустрічі з відповідальними за стан охорони праці та керівниками структурних підрозділів  ТОВ « Юпітер -77».

Під час зустрічі Валерій Бутенко окреслив можливі функціональні рішення, що можна  адаптувати на   підприємстві стосовно покращення функціонування системи охорони праці. Учасники зустрічі обговорили заходи щодо безпечного проведення гірничих робіт під час розробки родовища гранітів, а також заходи направлені на додержання вимог з питань охорони праці, в частині застосування гірничих машин, механізмів  та устаткування, придбаних за кордоном.

Так, експлуатацію та обслуговування машин, обладнання, приладів і апаратури, які застосовуються на об’єктах відкритих гірничих робіт, а також їх монтаж, демонтаж і зберігання необхідно виконувати відповідно до вимог інструкцій з експлуатації їх заводів-виробників. У разі виникнення потреби зміни заводської конструкції машин, обладнання, схем керування і захисту, такі дії можна реалізовувати у життя тільки за погодженням із заводом-виробником та за умови  отримання позитивного висновку  експертизи на відповідність внесених змін нормативно-правовим актам з охорони праці.

Наприкінці зустрічі Валерій Бутенко зазначив, що виконання маркшейдерських вказівок та зауважень, з огляду на забезпечення безпеки працівників підприємства та недопущення виникнення аварій на об’єкті виробітки,  має дуже важливе значення при проведення гірничих робіт. Не варто забувати про виробничу безпеку, яка  є одною із найголовніших складових у забезпеченні стабільності роботи підприємства.