ФГ «Вітчизна»: обнуління ризиків виробничого травматизму

09 серпня 2017

У ФГ «Вітчизна» Веселинівського району відбулась семінар-нарада присвячена додержанню прав працівників на охорону праці у процесі трудової діяльності. Участь у заході прийняло більшість співробітників господарства.

Організатор заходу- посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Наразі у сільському господарстві задіяно багато новітнього складного технологічного обладнання,  яке прискорює та спрощує технологічну діяльність виробництва. Проте, дотримання встановлених вимог безпеки, охорони здоров’я працівників та умов праці на робочому місці– є  непорушним обов’язком роботодавця.

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області звернули увагу на зміни у законодавстві з охорони праці, також, навели дані травматизму на підприємствах агропромислового комплексу.

Найгарячішим питанням заходу стало обговорення організації охорони праці при проведенні зернозбиральних робіт. Саме цей період значно травмонебезпечний на сільськогосподарських підприємствах.

Серед іншого мова під час семінару-наради йшла про організацію правових взаємовідносин між працівником та роботодавцем, зокрема, укладання трудових договорів, інформування працівника під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці шкідливих виробничих факторів.

Співробітникам підприємства було доведено, що працівник має право відмовитися від дорученої роботи, якщо створилася виробнича ситуація, небезпечна для його життя чи здоров’я або для людей, які його оточують, або для виробничого середовища чи довкілля.