Формування спільних заходів щодо реалізації концепції подолання незадекларованої праці

26 вересня 2018

Робота у напрямку зміни свідомого ставлення громадян до праці без належного оформлення трудових відносин є складною. Працездатне населення хоче, щоб  трудові права були захищені, попри те погоджується  на виконання роботи за усною домовленістю. Суб’єкти господарювання також вважають, що мають можливість застосовувати більш вагомі методи впливу до працівника, який працює за трудовим договором, замість цього, зменшуючи «зайві» видатки, порушують вимоги чинного законодавства та використовують працю неоформлених працівників.

Сприяючи  захисту трудових прав громадян, наповненню місцевого бюджету, формуванню здорової конкуренції на ринку товарів та послуг, фахівці управління Держпраці у Миколаївській області разом з посадовими особами органів місцевого самоврядування, зокрема Миколаївської районної ради, Арбузинської районної ради, Мар’їнської сільської ради, Кривоозерської сільської ради, Інгульської сільської ради, обговорили основні питання належного оформлення трудових відносин між працівниками та роботодавцями та заручилися підтримкою щодо легалізації зайнятості на відповідних територіях територіальних громад.

В рамках заходів протидії незадекларованої праці передбачається проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення відповідних рад.