Гарантії, які мають мобілізовані працівники

01 серпня 2017

31 липня 2017 року інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області за участю соціальних партнерів – Доманівського районного центру зайнятості  та управління пенсійного фонду України у Доманівському районі, провели семінар для громадян призваних на військову службу за призовом під час мобілізації.

На заході розглядались зміни внесені до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду.

Учасникам заходу було донесено  інформацію про права та гарантій працівників, які були призвані під час мобілізації на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, зокрема, збереження місця роботи та посади.

Разом з цим, увагу присутніх зосереджено на документах, які необхідно подати роботодавцю для підтвердження звільнення особи з військової служби.

Наприкінці зустрічі доповідачі роз’яснили порядок проведення компенсаційних виплат середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації підприємствам,  установам, організаціям визначений постановою КМУ від 04.03.2015 № 105.