Газ у побуті: взаємозв’язок між заходами безпеки під час виконання робіт та усуненням небезпек ураження чадним газом

11 лютого 2020

На розширеній  нараді на ТОВ «Фрол» обговорено питання щодо забезпечення безпеки споживачів газу та дотримання вимог безпеки працівниками підприємства під час виконання виробничих завдань. Участь у заході взяли посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час наради зазначалося, що через отруєння чадним газом щороку до лікарень звертаються сотні громадян. Неналежне ставлення до використання газу в побуті, зокрема до виведення продуктів згорання через димові канали та забезпечення 3-х кратного повітрообміну у приміщеннях, є причиною втрати здоров’я, а у деяких випадках смерті людей.

Посадовими особами Управління відзначено, що поширення інформації про небезпеки, які підстерігають недбайливих споживачів газу, одночасно сприяє формуванню свідомого ставлення населення щодо дотримання вимог безпеки систем газопостачання та збільшенню кількості клієнтів підприємства. Водночас,  якісне виконання договірних зобов’язань перед клієнтами забезпечує довготривалі договірні відносини.

Обговорюючи якість надання послуг з перевірки, прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, учасники зустрічі опрацювали  заходи підприємства, які реалізуються у  сфері охорони праці. При цьому, особливу увагу приділили питанням контролю за дотриманням безпечних методів роботи та відповідального ставлення до вимог охорони праці працівників.