Головні державні інспектори управління Держпраці у Миколаївській області під час круглого столу у Миколаївській загальноосвітній школі №49 надали роз’яснення щодо безпечної експлуатації системи газопостачання

14 листопада 2017

На минулому тижні у Миколаївській загальноосвітній школі №49 відбувся круглий стіл щодо дотримання вимог безпеки під час опалювального сезону.

Захід організовано за ініціативою посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та управління освіти Миколаївської міської ради

Мета круглого столу: запобігти виникненню аварій, нещасних випадків у закладі освіти.

Зазначимо, що у Миколаївській загальноосвітній школі №49 створено комфортні умови для перебування учнів. У холодну пору тепло у приміщені забезпечується сучасними газовими котлами. Регулювання теплового навантаження в системах опалення дозволяє встановлювати необхідний температурний режим у класах в залежності від погодних умов.

Проте, створюючи сучасні та комфортні умови для навчального процесу, важливо пам’ятати про безпеку кожного елемента матеріально-технічної бази закладу. До цієї думки учасників круглого столу схиляли фахівці управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу обговорювались вимоги правил експлуатації і ремонту виробничих будівель разом з інженерними комунікаціями, санітарно-технічними пристроями. Окремо обговорювалося питання забезпечення належної експлуатації систем газопостачання та обслуговування вентиляційних каналів.

Також, учасникам круглого столу було наведено факти недбалого поводження з виробничими об’єктами та їх наслідками.

Передбачається, що за результатами заходу, у Миколаївській загальноосвітній школі №49 буде підвищено рівень уваги до особливостей організаційно-технічних режимів функціонування складових частин об’єктів, що розташовані на території навчального закладу.