Інформація про стан розгляду звернень громадян та доступу до публічної інформації за І півріччя 2019 року

31 липня 2019

Продовж  І півріччя 2019 року до Управління Держпраці у Миколаївській області (далі – Управління) надійшло 454 звернення громадян (174 – заяви, 280 – скарги), з них: 104 – повторних звернень, 17 – колективних звернень. Порівнюючи з аналогічним періодом 2018 року, можна сказати, що кількість звернень громадян у поточному році збільшилась на 20 одиниць.

Із зазначеної кількості звернень:

  • 347 (76,5%) письмових звернень;
  • 107 (23,5%) від Державної установи «Урядовий контактний центр».

Дані аналізу звернень громадян за звітний період свідчать, що найбільшу частку з них складають звернення, в яких порушуються питання додержання законодавства про працю – 93,8 %  (426 звернень громадян) від загальної кількості звернень громадян. Частина звернень  громадян з  питань порушення законодавства про охорону праці та промислову безпеку становить 6,2 %, (28 звернень громадян).

Відповідно до графіка особистого прийому громадян, продовж І півріччя 2019 року керівництвом Управління прийнято 10 громадян. На телефонну «гарячу лінію» Управління надійшло 4 звернення громадян. Всі звернення розглянуто відповідно до визначених законодавством термінів.

Із загальної кількості звернень громадян до Управління перенаправлено з інших органів, установ та організацій 205 документів.

Всі звернення розглянуто відповідно до визначених законодавством термінів.

Зазначимо, що  організація роботи з розгляду звернень громадян є одним із важливих напрямків діяльності Управління,  оскільки вона забезпечує реалізацію Конституційного права  особи направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади.

Щодо забезпечення доступу до публічної інформації

За 6 місяців 2019 року до Управління надійшло 37 запитів на отримання публічної інформації, що на 28 запитів більше в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року: 15 – від юридичних осіб, 22 – від фізичних осіб.

Запити було опрацьовано відповідно до положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».