Інформування роботодавців про зміни чинного законодавства з питань праці

01 лютого 2019

У Миколаївському міському центрі зайнятості (Центральний район) відбувся  інформаційно-консультативний захід «Правовий всеобуч» для роботодавців Центрального району м.Миколаєва. Окрім господарів участь у заході взяли представники управління  Держпраці у Миколаївській області та головного управління  Пенсійного фонду  у Миколаївській області.

На порядку денному семінару був розгляд змін чинного законодавства, пов’язаного зі зміною рівня мінімальної заробітної плати,  введення нових та оновлення чинних форм звітності.

Під час семінару фахівець управління Держпраці у Миколаївській області зосередив увагу роботодавців на зв’язках між  добробутом оформлених працівників, розміром мінімальної заробітної плати, а також рівнем фінансових санкцій за порушення законодавства про працю.

Окремо під час семінару мова торкнулась питань державної підтримки підприємців у разі створення нових робочих місць та порядку належного оформлення трудових відносин. Присутнім було визначено різницю між трудовими та цивільно-правовими договорами, роз’яснено порядок допуску працівників до виконання робіт, визначені основні питання оплати праці та засади відповідальності за порушення вимог законодавства про працю.