Інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області на семінарі у Корабельному ЦЗН розкрила характерні особливості праці жінок в сучасних умовах

11 жовтня 2017

09 жовтня 2017 року головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області Молочко Наталія прийняла участь у семінарі «Жінка на ринку праці» в Корабельному районному центрі зайнятості.

Чинне законодавство України закріплює норми по забезпеченню життєво важливих соціальних гарантій жінкам, через які держава забезпечує жінці можливість поєднувати професійні і сімейні обов`язки, створює матеріальні і соціально-економічні бази для укріплення сім`ї і створює відповідні умови для розвитку і виховання дітей. Однак ці правові норми відтворюють соціальні наміри держави і потребують подальшого розвитку нормативно-правових актів з цих питань.

Саме про ці приписи законодавства йшлася мова на зустрічі в Корабельному районному центрі зайнятості.

Додатково увагу зацікавлених осіб було звернуто на питання загальнообов’язкового соціального страхування на випадок тимчасової непрацездатності при наданні відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами, відпусток для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного (шестирічного) віку.

Наприкінці зустрічі інспектор праці відповіла на питання учасників семінару та нагадала про можливість звернутися за консультацією та допомогою до Управління  Держпраці  у Миколаївській області.