Інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області розкрили роботодавцям алгоритм допуску працівника до роботи

17 жовтня 2017

Початок взаємовідносин між роботодавцем та робітником – це задача з багатьма невідомими. Кожна сторона прагне встановити свої умови та отримати максимум вигоди. Узгодивши між собою права та обов’язки, сторони переходять до офіційної частини  укладання договору.

Так, під час роз’яснювальної роботи на ПП “Клініка доктора Атанасова” та ТОВ «Очерет» інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області було розкрито різновиди трудових договорів, а також відмінності використання праці фізичних осіб за договорами трудового та цивільно-правового характеру.

Детально обговорено алгоритм дії роботодавця щодо допуску працівника до роботи, зокрема мова йшла про те, що робітник не може бути допущений до роботи без укладання  трудового договору (оформленого наказом роботодавця) та попереднього повідомлення Державної фіскальної служби про цю подію. Остання умова характерна за всіма трудовими договорами, незалежно від строку укладення.

Представників підприємств було запрошено до участі у семінарах, які проводяться інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області на базі районних центрів зайнятості.