Інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області визначено напрямки щодо задоволення трудових гарантій працездатного населення громади Доманівської ОТГ

15 січня 2018

Для уповноважених представників об’єднаної територіальної  громади важливо створити умови для реалізації права на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування усіх жителів відповідної території. Тому зустріч інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області з представниками Доманівській об’єднаної територіальної громади була очікуваною.

Під час заходу було обговорено порядок оформлення трудових відносин, окреслено коло осіб, яким державою надано додаткові гарантії у працевлаштуванні, визначено мінімальні державні гарантії в оплаті праці.

Окрему увагу приділено представникам громади, які мають вади здоров’я, що обмежують їх трудові можливості. Ґрунтуючись на  статтях нормативно-правових актів у сфері праці, присутні обговорили особливості оформлення трудових відносин з інвалідами, розглянули існуючі і додаткові норми, пов’язані з регулюванням праці цієї категорії громадян, які спрямовані на забезпечення охорони їх праці та створення необхідних умов.

Питання щодо регулювання режиму праці та відпочинку також не залишились в осторонь. Саме їх розгляду була присвячена заключна частина зустрічі.