Інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області допомогли з’ясувати молоді Миколаївщини державні трудові гарантії

24 січня 2018

Допомогти розібратись у правах, гарантіях та обґрунтованих обмеженнях передбачених чинним законодавством України під час працевлаштування неповнолітніх осіб стало метою  організації та  проведення лекційних занять  для молодих осіб, віком до 18 років, інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області.

Участь у заходах прийняли вихованці Вищого професійного училища №21 м.Миколаїв, Миколаївської санаторної школи-інтернату №7, Баштанського професійного ліцею, Баштанської загальноосвітньої школи №2, Арбузинського професійного агарного ліцею, Миколаївського професійного ліцею, Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу, Миколаївського державного Коледжу економіки та харчових технологій, Коледжу економіки та харчових технологій, а також члени громадської організації «Миколаївської дитячого творчого об’єднання «Алісокград».

Навчання молоді основ правознавства бере свій початок ще зі шкільної лави. Заразом, у деяких осіб, що не досягли 18-ти років, з цього періоду починається і трудове життя. Так, під час канікул, у вільний від навчання час, а іноді водночас з навчанням молоде покоління намагається реалізувати свій трудовий потенціал. Як показує досвід, найчастіше їм пропанують тимчасову  роботу, до якої не передбачається певних кваліфікаційних вимог.

Промови інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області було націлено на роз’яснення вимог чинного законодавства щодо застосування праці неповнолітніх. Присутнім роз’яснено порядок оформлення трудових взаємовідносин, визначено тривалість робочого часу встановлену для кожної  вікової категорії неповнолітніх, ознайомлено з роботами, до яких вони не можуть бути допущені, доведено інформацію про державні гарантії при наданні відпусток. Для закріплення знань з учасниками лекцій було розглянуто приклади ситуаційних завдань щодо застосування трудового законодавства при працевлаштуванні та додержання трудових гарантій неповнолітніх.