Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області надали консультативну допомогу громадянам, які відчули неправомірність поведінки з боку роботодавця

19 жовтня 2020

У м.Миколаєві відбулась консультативна зустріч інспекторів праці  Управління  Держпраці у Миколаївській області з мешканцями міста  з питань реалізації Конституційного  права на працю, протидії незадекларованій праці, належного оформлення трудових відносин.  Захід організовано на базі Миколаївського обласного центру зайнятості (Корабельний район) на прохання громадян, які на собі відчули неправомірність поведінки з боку роботодавця та шукають шлях до зміни ситуації.

Під час зустрічі інспектор праці Управління Держпраці повідомила про масштабну кампанію, яка триває на Миколаївщині щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Зокрема детально зауважено на інформаційно-роз’яснювальній та контрольній роботі.

Учасникам окреслили негативні наслідки, які виникають у разі встановлення усних домовленостей між працівником та роботодавцем, а також у разі залучення працівників на умовах цивільно-трудових угод замість трудових.

У процесі зустрічі акцентовано увагу на те,  що забезпечення  вимог належного оформлення трудових відносин, дотримання трудових прав працівників значною мірою залежить від позиції працівника. Людина праці, яка знає свої права у сфері праці та аргументовано їх відстоює, формує до себе повагу з боку роботодавця та  авторитет серед колег.

Інспектор праці Управління Держпраці розглянула ситуації учасників, які зіткнулися, за їх словами,  з недоброчесними роботодавцями,  надала настанови аби надалі таких подій не відбувалося, визначила план дій щодо відновлення порушених трудових прав.

Додатково: у жовтні 2020  консультативну  допомогу  у сфері праці серед інших отримали мешканці Новобузької міської, Софіївської сільської, Новополтавської сільської, Вільнозапорізької сільської  територіальних громад.