Керівнику ПАФ «СХІД» наголошено на необхідність забезпечення вимог електробезпеки

20 листопада 2020

За результатами заходу контролю Управління Держпраці у Миколаївській області керівника  ПАФ «СХІД» попереджено про необхідність негайного зупинення робіт, зокрема  експлуатації трьох трансформаторних підстанцій напругою понад 1000 В, виконання робіт підвищеної небезпеки,  зокрема в діючих електроустановках напругою понад 1000В, експлуатацію електрообладнання щодо якого не проведено опосвідчення стану електробезпеки.

Під час заходу контролю посадові особи Управління відзначили, що забезпечення електробезпеки на сільськогосподарському об’єкті займає важливе місце. Пожежа на такому  об’єкті як елеватор може початися навіть від короткого замикання. Вогонь, спричинений недбалим ставленням до електрообладнання,  може спричинити не лише господарські збитки,  а й призвести до людських жертв.

Керівнику підприємства визначено вимоги Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, зауважено на порядок набуття прав на виконання робіт та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, окреслено  ризики, які несе порушення зазначених вимог.

Посадові особи пояснили, що Управління Держпраці вживає заходи державного реагування у сфері державного нагляду з метою запобігання нещасним випадам та аварійним ситуаціям.  Важливо, щоб суб’єкт господарювання усвідомлював наслідки, до яких може призвести порушення вимог охорони праці, та здійснював подальшу господарську діяльність, усунувши виявлені  порушення та дотримуючись вимог безпеки та гігієни праці.