Керівнику ПАП «Нікстром» надані настанови щодо забезпечення вимог охорони праці

04 лютого 2022

На ПАП «Нікстром» завершився захід державного гірничого нагляду Управління Держпраці у Миколаївській області. За результатами перевірки керівнику  ПАП «Нікстром» внесено припис, що усунення порушень.

Зазначимо, що підприємство з метою видобутку піску з акваторії річки  експлуатує 2  земснаряди, за необхідності орендує додаткову спецтехніку. У холодну пору року та період нересту риби видобуток піску не проводиться. У цей період на підприємстві здійснюються ремонтні, технологічні, підготовчі роботи.

У приписі посадовими особами Управління визначено перелік заходів, які необхідно виконати до початку  виконання робіт  з видобутку корисної копалини. Технічні: на східцях та трапах земснарядів встановити поручні (огородження), у надводній частині кожного земснаряду навколо понтону протягнути трос за який би могла ухопитися людина, яка упала за борт, нанести позначки щодо вантажопідйомності човнів, зокрема кількість працівників, яких можна перевозити одночасно, забезпечити наявність на човнах запасних весел та багрів. Організаційні: переглянути інструкції з охорони праці для посадових осіб та працівників, що пов’язані з виконанням роботи та експлуатацією обладнання підвищеної небезпеки, забезпечити своєчасне проведення  навчання та перевірки знань з питань охорони праці  посадових осіб  та працівників підприємства тощо.

Реалізація зазначених у приписі заходів  дозволить мінімізувати ризики настання нещасних випадків та забезпечити сталу роботу підприємства.