Керівнику ТОВ «МП «Енергомаш»» окреслили результати, які очікуються досягти за результатами проведення атестації робочих місць за умовами праці

05 вересня 2019

За результатами розгляду матеріалів первинної атестації робочих місць за умовами праці ТОВ «МП «Енергомаш»» щодо якості проведеного заходу, відповідності матеріалів чинному законодавству визначено ряд зауважень.

Так, зокрема в матеріалах відсутня інформація про проведені лабораторні дослідження повітря робочої зони під час виконання газорізальних робіт, в спостережному листі фотографії робочого часу не визначені індекси операцій під час виконання роботи, найменування виміряних лабораторією показників фактору «важкості праці» та тривалість їх дії не відповідають протокольно задокументованим показникам.

Водночас, Людмила Радченко,  начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області, висловила  готовність допомогти в  оцінюванні виробничих ризиків та розробці комплексних заходів щодо поліпшення умов праці.

За словами посадовця, не якісно проведена  атестація робочих місць за умовами праці  може привести  до порушення прав працівників щодо забезпечення  безпечних та нешкідливих  умов праці. Фактично спостерігається замкнене коло –  відсутність даних про фактори виробничого ризику стає на заваді проведення попереджувальних заходів.

З метою докорінної зміни ставлення до організації системи охорони праці на підприємстві – запровадження  ризикоорієнтованого підходу – керівнику  ТОВ «МП «Енергомаш»» презентовано Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні та план заходів щодо її реалізації.