Херсонщина: про переваги офіційного працевлаштування та наслідки незадекларованої праці інформують суб’єктів господарювання у сфері кур’єрської діяльності

14 лютого 2024

З метою недопущення порушень вимог законодавства про працю, привернення уваги до проблем нелегального працевлаштування головним державним інспектором управління інспекційної Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та працівниками, що здійснюють діяльність у сфері кур’єрської діяльності.

Під час превентивної роботи фахівцем акцентовано увагу на неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових договорів. Повідомлено про наслідки та відповідальність у разі використання незадекларованої праці, а також роз’яснені вимоги щодо дотримання процедури оформлення працівників, відповідно до вимог чинного законодавства.

Працівники ж дізнались про ризики та негативні наслідки у разі згоди на нелегальну роботу та отримання заробітної плати у «конверті», без сплати податків.

Також Тетяна Карнаух приділила увагу питанням необхідності та важливості дотримання інших норм законодавства про працю, під час трудової діяльності, серед яких: дотримання строків виплати заробітної плати та мінімальних гарантій при здійсненні її виплати, встановлення тривалості робочого часу та відпочинку, надання оплачуваної відпустки, створення належних умов праці тощо.