Консультації на робочих місцях: на що варто звернути увагу власникам та працівникам об’єктів торгівлі

16 червня 2020

На місцях безпосередньої діяльності суб’єктів господарювання  триває активна інформаційна робота Управління Держпраці у Миколаївські області направлена на  недопущення порушення вимог охорони праці та належного оформлення трудових відносин.

Такі заходи вже  відбулися на  об’єктах торгівлі ТОВ «Ідеал-сервіс ЛТД», ТОВ «Укрюгтур», ТОВ «КИ ОФ ХЄЛФ», ТОВ «Грінтур-Екс» та інших.

Посадові особи Управління акцентували увагу продавців, менеджерів, безпосередньо самих власників на недопущення порушення вимог щодо належної експлуатації машин, механізмів, обладнання, дотримання вимог щодо безпечного проведення робіт. Безвідповідальне та недалекоглядне  ставлення, відсутність контролю за  дотриманням експлуатаційних вимог може призвести до аварій на виробничих об’єктах , і як наслідок,  втрати матеріальних цінностей,  травмування працівників та інших осіб.

На об’єктах торгівлі поширювалися буклети з інформацією про переваги  формування доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, порядок належного оформлення трудових відносин.

Посадовці наголошували на тому, що неналежне оформлення трудових відносин спростовує існування зобов’язань сторін, за якими одна сторона має виконувати трудові обов’язки та відповідати за збереження товарно-матеріальних цінностей, а інша – дотримуватися трудових прав найманої особи.