Координація суб’єктів господарювання АПК Миколаївщини у здійсненні безпечного проведення весняно-польових робіт

06 березня 2018

У рамках реалізації політики підвищення виробничої безпеки, а також заохочення до створення безпечних і здорових умов праці серед суб’єктів господарювання агропромислового комплексу Миколаївщини, фахівцями  управління Держпраці у Миколаївській області було ініційовано проведення семінарів-нарад щодо безпечного проведення весняно-польових робіт.

Для зручності підприємців, заходи було організовано ближче до місця проводження їх господарської діяльності. Семінари-наради відбулись у Баштанському, Березанському, Веселинівському, Вознесенському, Врадіївському, Доманівському, Казанківському, Кривоозерському, Миколаївському, Новоодеському районах та  у місті Первомайськ.

У своїх виступах посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області визначили заходи на шляху до зниження рівня виробничого травматизму, поліпшення умов праці працівників, запобігання професійних захворювань, реалізації права працівників на пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах праці тощо.

 Представникам сільськогосподарського сектору економіки окреслено коло можливостей, направлених на підвищення культури охорони праці серед працівників.  Мова йшла про якісне та своєчасне проведення вступних, первинних, повторних, позапланових, цільових  інструктажів з питань охорони праці, контролю за додержання працівниками вимог нормативних актів про охорону праці, зокрема застосування  засобів індивідуального та колективного захисту, додержання безпечних методів роботи.

Також, увагу було зосереджено на обов’язках роботодавця щодо дотримання принципів державної політики в галузі охорони праці. Роботу у цьому напрямку  необхідно сконцентрувати на тому, щоб створити якісну стратегію поліпшення організації охорони праці на кожному підприємстві, що базується на результатах  моніторингу виробничих небезпек.