КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» підтримуватиме курс на покращення стану дорожнього покриття та очистити вулиці міста, дотримуючись пріоритету збереження життя та здоров’я працівників

06 листопада 2019

У цьому запевнив інженер з охорони праці КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» Олександр Рудаков під час зустрічі з головним держаним  інспектором Управління Держпраці у Миколаївській області Юрієм Лебедєвим.

Під час розмови було розглянуто комплекс організаційно-технічних заходів, зміст вимог положень, інструкцій та інших документах з питань охорони праці, які запроваджено на підприємстві.

Учасники зустрічі обговорили ефективність заходів щодо дотримання безпечних методів роботи, формування культури охорони праці у працівників та застосування засобів колективного та індивідуального захисту. Так, для того щоб, організація господарської діяльності підприємства не жила окремим життям від менеджменту у сфері охорони праці, організація проведення запланованих робіт узгоджуються з інженером з охорони праці. З метою привернення уваги  до вимог охорони праці під час інструктажів працівникам наводяться приклади обставин, які призвели до нещасних випадків, зокрема при виконанні дорожньо-будівельних робіт.

У свою чергу Юрій Лебедєв висловив занепокоєння у зв’язку з великої кількістю ДТП, внаслідок яких працівники підприємства можуть стати випадковими учасниками подій. За словами посадовця  економія на попереджувальних знаках, огорожах, спеціальному одязі оздобленому світловідбивними стрічками, які привертають увагу учасників руху в темряві, є неприпустимою. Працівникам необхідно раз у раз наголошувати про важливість дотримання вимог охорони праці, проводити  перевірку знання вимог безпеки через розв’язання ситуаційних завдань.