КП «Водопостачання м.Вознесенськ»: заходи, направлені на збереження життя та здоров’я працівників

04 вересня 2018

Безпечне виконання робіт під час  забезпечення належного технічного стану систем водопостачання та каналізації обговорювалося під час наради на  КП «Водопостачання м.Вознесенськ».

Участь у нараді взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Взявши слово, фахівці управління Держпраці у Миколаївській області акцентували увагу працівників підприємства на додержанні особистої безпеки під час виконання своїх трудових обов’язків. При цьому, окремо було зауважено на вимоги безпеки під час виконання газополуменевих робіт.

Під час наради наголошувалося на пріоритеті збереження життя та здоров’я працівників. Зміщуючи акценти у фінансовий бік, зокрема фінансування заходів з охорони праці,  фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області було визначено заходи та засоби на яких не варто економити. Зокрема було відзначено забезпечення працівників якісним спецодягом та взуттям, проведення своєчасної повірки засобів захисту устаткування підвищеної небезпеки.

«Виробничий час також має чималу вартість. Попри це,  важливо встановити та дотримуватися регламенту щодо формування культури безпечного ведення робіт серед працівників підприємства через проведення інструктажів, навчання та інших заходів з питань охорони праці», – наголосив головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки  управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Карасьов.

Наприкінці наради, Віталій Милько, головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки  управління Держпраці у Миколаївській області, розповів присутнім про елементи заходів контролю, направлених  на визначення  правильності використання робітниками засобів колективного та індивідуального захисту, виконання послідовності дій під час проведення робіт.