Кроки назустріч: сприяння фахівців управління Держпраці у Миколаївській області у врегулюванні трудових відносин між роботодавцями та працівниками Миколаївщини

18 грудня 2018

Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області активно ведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу серед  роботодавців Миколаївщини  щодо найбільш ефективних засобів дотримання законодавства про працю, а також щодо прав та обов’язків сторін трудового договору.

Так, інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук здійснила відвідування фізичної особи-підприємця, що провадить діяльність з роздрібної торгівлі побутовими товарами.

Під час спілкування між посадовою особою та підприємцем розглядались питання щодо порядку укладання трудових договорів. Зокрема, мова йшла види трудових договорів та про умови, які мають обов’язково визначатися у трудовому договорі, відповідно до вимог чинного законодавства про працю, та про які працівник та роботодавець можуть домовитися під час співбесіди.

Валентина Драчук роз’яснила, що  підприємець може сміливо укладати трудовий договір з громадянином який вже має основну роботу. За зазначених обставин працівник пише заяву, в якій просить прийняти його на роботу за сумісництвом. Працівник-сумісник виконуватиме, крім своєї основної, регулярну оплачувану роботу у підприємця на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час. При цьому, оплата праці працівнику-суміснику провадиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку.

Серед іншого під час спілкування фахівець управління Держпраці у Миколаївській області зосередила увагу на групи потенційних працівників, а саме осіб з інвалідністю. Підприємцю нагадали про обов’язок роботодавців надавати роботу  громадянам вищезазначеної групи  та роз’яснили особливості їх працевлаштування.