Ліцеїсти ДНЗ “Баштанський професійний ліцей” взяли участь у семінарі, присвяченому захисту їх майбутніх трудових прав

08 жовтня 2018

З метою виховання культури трудових відносин у молодого покоління, інспектори праці упраління Держпраці у Миколаївській області, як представники держави, додають сьогодні до своїх безпосередніх функціональних обов’язків і турботу про покоління, що підростає.

Так, інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч провів семінар для ліцеїстів старших курсів  ДНЗ “Баштанський професійний ліцей” на тему «Належне оформлення трудових відносин».

Під час зустрічі учням було надано інформацію про порядок оформлення трудових відносин з працівниками, види трудових договорів та їх зміст. Учні дізнались про перелік документів, необхідний для працевлаштування та головні правила оформлення трудової книжки працівнику, який працевлаштовується на перше місце роботи. Окрему увагу інспектор праці приділив особливостям праці молоді.

Наприкінці спілкування інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області поставив акценти на  переваги офіційного працевлаштування та надав настанови учням щодо освоєння знань про трудові права громадянина та умінь відстоювання їх перед роботодавцем.