Людмила Радченко: необхідно забезпечити реалізацію права в призначенні пенсії на пільгових умовах працівникам ліквідованих підприємств Миколаївщини

20 серпня 2018

Позитивне рішення щодо зарахування періоду роботи (його частини) у несприятливих умовах праці до пільгового стажу стосовно справ 9 мешканців Миколаївщини прийнято членами комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, при Головному управлінні Пенсійного фонду України у Миколаївській області.

Участь у засіданні взяла начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Радченко.

Загалом на засіданні розглядалось 13 справ. Проте за  4 справами  заявники  отримали відмови в призначенні пенсії на пільгових умовах. Причинами відмови стали відсутність документів про проведення атестації робочих місць, неналежне ведення кадрової документації в частині призначення працівників на посади, що передбачають вихід на призначення пенсії на пільгових умовах, а  також порушення правил діловодства та архівного зберігання документів кадрової та бухгалтерської служби ліквідованих підприємств.

Додамо: у реалізації свого права в призначенні пенсії на пільгових умовах громадяни можуть також звернутися до суду за місцем свого проживання з позовом щодо підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах.