Малюнки вихованців художньої студії «Диво Птаха» здатні привернути увагу суспільства до проблем у сфері охорони праці та явища залучення дітей до незаконної праці

11 червня 2021

Заслужені відзнаки та подарунки від начальника Управління Держпраці у Миколаївській області  отримали  вихованці художньої студії «Диво Птаха», учасники  Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Під час заходу представником журі регіонального туру конкурсу підкреслено, що  емоції, які викликають малюнки, здатні привернути увагу суспільства до важливості дотримання безпечних методів роботи, використання засобів захисту. Сюжет та стиль виконання  малюнків юних художників студії викликає біль від отриманої травми, обурення від нехтування засобами індивідуального захисту за наявності навколо  численної кількості виробничих небезпек.

В рамках урочистостей дітям повідомлено про явище експлуатації дитячої праці та запрошено через малюнки застерегти однолітків від потрапляння у подібні ситуації. Художній керівник Ірина Чайка зауважила, що дитяча творчість здатна провокувати зміни у суспільстві та що запропонована тема буде опрацьована  юними художниками.