Медперсонал Миколаївської обласної станції переливання крові закликали під час трудової діяльності дотримуватися вимог охорони праці

17 січня 2020

Виробничі ризики, заходи попередження травматизму та профзахворюваності   стали темами обговорення під час зустрічі головного державного інспектора Управління Держпраці у Миколаївській області Людмили Артеменко з  працівниками Миколаївської обласної станції переливання крові.

Персонал закладу проінформували про високий рівень травматизму серед лікарів та медичних сестер.

Людмила Артеменко зауважила, що питаннями охорони праці мають опікуватися обидві сторони трудового договору – роботодавець та працівник.

У разі, якщо працівник усвідомлює, що  під час трудової діяльності він наражає себе на небезпеку, наприклад: з причин несправності обладнання, пошкодження ізоляції   електрообладнання, відсутності засобів індивідуального захисту тощо, без зволікань він  має  повідомити про такий факт безпосереднього керівника, особу, відповідальну за стан охорони праці  закладу. Водночас, якщо створилася виробнича ситуація, небезпечна для його життя чи здоров’я або для людей, які його оточують, працівник має право відмовитися від дорученої роботи. Керівники структурних підрозділів станції мають чітко усвідомлювати, що життя та здоров’я людини пріоритетніше ніж показники діяльності.

Присутнім розповіли, що у 2019 році в соціально-культурній сфері майже 50 % зареєстрованих нещасних випадків сталися внаслідок дорожньо-транспортних пригод та попередили про  дотримання правил дорожнього руху під час виконання  трудових обов’язків за межами закладу.