Мешканці Арбузинки долучилися до обговорення питань щодо причин та наслідків нелегальної трудової міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці

03 серпня 2021

Реалізація права на працю в умовах сьогодення, недопущення втягнення людей у процес торгівлі людьми.  Саме ці  питання  обговорювалися під час зустрічі інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області з мешканцями Арбузинської територіальної громади.

Захід відбувся на базі соціального партнера –  Арбузинської районної філії Миколаївського обласного центра зайнятості.

Валентина Драчук, інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області, зауважила на позитивних чинниках задекларованої праці та ризиках прагнення заробити більше, працюючи за усною домовленістю, у тому числі за кордоном. Присутнім акцентовано на основні ознаки втягнення особи у примусову працю, як одну з форм експлуатації людини.

Учасники обговорили ситуації, коли на роботу залучаються неповнолітні особи, які за відсутності трудового досвіду погоджуються працювати майже задарма та виконують завдання, не замислюючись над  їх наслідками.

Серед присутніх поширено буклети з інформацією про порядок належного оформлення трудових відносин, трудові права та гарантії осіб, які працюють за трудовим договором.