Мешканцям територіальних громад Миколаївщині у новому році рекомендовано реалізовувати трудовий потенціал виключно на підставі трудового договору

17 грудня 2021

Онлайн семінари за участі інспекторів праці Управління Держпраці у Миколаївській області навіть перед Новим роком користуються популярністю серед мешканців територіальних громад. Це викликано можливістю швидко розв’язати приватні ситуації, що виникли у відносинах між працівником та роботодавцем.

Так, під час заходів, що відбулися з 13 по 17 грудня 2021, мешканці Арбузинської та  Баштанської громад дізналися про порядок допуску працівника до роботи, права, які здобуває особа після підписання трудового договору. Учасники заходів визнали переваги задекларованої праці, зокрема можливість отримання допомоги у разі тимчасової непрацездатності у випадку захворювання, у тому числі  на Covid-19.

Інспектори праці зауважили, що чимала низка прав, які здобуває особа після укладання трудового договору з роботодавцем, значно переважає над надлишком коштів, отриманих за роботу за усною домовленістю. Крім того, офіційне працевлаштування убезпечує людину від зухвальства з боку роботодавця та додає впевненості у прийдешньому дні.

Онлайн семінари дали змогу мешканцям громад Миколаївщини розібратись з аспектами трудових відносин, в яких вони перебувають чи перебували, з’ясувати інструменти, завдяки яким їхні трудові права можуть бути поновлені.

Інспектори праці рекомендували мешканцям громад не нехтувати правами, закріпленими у Конституції, та у новому році погоджуватися  виконувати роботу лише після укладання трудового договору.