Мешканців Баштанки проінформували про трудові права та право громадян на звернення до Управління Держпраці у Миколаївській області зі скаргою про їх порушення

10 вересня 2019

Про належне оформлення трудових відносин, трудові права працівника та Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю  говорили у  Баштанській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Участь в обговорені взяли головний державний інспектор Управляння Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч, мешканці Баштанського району, які наразі розв’язують питання щодо працевлаштування.

У промові до присутніх Дмитро Куруч розповів, які права набуває громадин у разі укладання трудового договору, документи необхідні роботодавцю під час  працевлаштування громадянина, різницю виконання роботи за трудовим та цивільно-правовим договорами.

Учасникам заходу зауважили на об’єднання зусиль різних органів державної влади  в реалізації головної мети: розвитку країни та дотримання прав кожного громадянина, у тому числі трудових прав. Мова йшла про зміни, які відбулися у  Порядках здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Посадовець розповів  присутнім про можливості звернення до Управління Держпраці у Миколаївській області для розв’язання питань у сфері трудового законодавства, повідомлення про порушення правил оформлення трудових відносин. За наявності інформацією про  використання незадекларованої праці Управлінням Держпраці у Миколаївській області оперативно буде опрацьована, на об’єктах відбудуться  заходи контролю. У разі встановлення факту використання праці неоформлених працівників  до суб’єкта господарювання одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень вживатимуться заходи притягнення до відповідальності.