Мешканців смт Арбузинки закликано орієнтуватися на соціальну захищеність під час працевлаштування до закордонного роботодавця

01 жовтня 2021

Інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області  Валентина Драчук взяла участь в обговоренні з мешканцями Арбузинської громади ризиків нелегальної трудової міграції.

Під час заходу увагу загострено на сфери діяльності, де можуть бути затребувані українські працівники. Учасники проаналізували умови, за яких українцями  приймаються  рішення щодо роботи за кордоном.

Інспектор праці пояснила, на які  ризики наражають себе люди у разі нелегальної трудової міграції. Увагу присутніх зосереджено на основні ознаки втягнення особи у примусову працю, як одну з форм експлуатації людини.

Фахівець Управління Держпраці повідомила, що випадки шахрайства у сфері  посередництва з питань працевлаштування за кордоном непоодинокі. Аби не стати жертвою шахраїв, інформацію про суб’єкта господарювання – посередника необхідно перевірити  на сайті Мінекономіки на предмет наявності ліцензії. У підписанні договору з закордонним  роботодавцем уважно вивчати умови  щодо наявності трудових прав та  гарантій.