Миколаївщина має тренера з питань протидії торгівлі людьми

01 листопада 2019

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська здобула сертифікат тренера з питань протидії торгівлі людьми.

Документ видано за результатами тренінгу, який відбувається в рамках укладеного у 2018 році Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці між Міністерством соціальної політики України та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі.

Програма тренінгу передбачала опанування знань щодо  секретів тренерської майстерності, розробки структур інформаційних заходів, методів оцінки якості наданих занять з питань виявлення, ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, співпраці між органами влади,  громадськими організаціями у взаємодії з надання допомоги постраждалим.

Наразі перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області має право проводити навчання, виступати координатором програм, які  спрямовані на  протидію торгівлі людьми, у тому числі трудовій експлуатації.

Варто зазначити, що трудова експлуатація є  найбільш розповсюдженим видом торгівлі людьми в Україні. Основною метою роботи у напрямку протидії людьми є попередження та реагування на потенційно небезпечні ситуації, у які може потрапити людина в результаті шахрайських дій інших осіб. До особливої групи ризику можна віднести молодих, внутрішньо переміщених, безробітних осіб, потенційних трудових мігрантів. Проте жертвами торгівлі може стати будь-хто.