Миколаївщиною крокують заходи підтримки підприємців щодо встановлення збалансованих систем трудових відносин та забезпечення дотримання норм законодавства про працю

05 жовтня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області продовжує здійснювати інформаційну роботу, направлену на формування збалансованих систем трудових відносин у суб’єктів господарювання області. Інспектори праці здійснюють візити до підприємців на місця провадження господарської діяльності та продовж 2 годин надають роз’яснення, консультації з питань застосування норм законодавства про працю.

За словами інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області Інни Добровольської, зустрічі з представниками малого бізнесу Єланецької громади  дозволили  задовольнити потребу в необхідній інформації, надали поштовх до моделювання збалансованих трудових відносин, які захищають права працівника та ефективні для роботодавця, мотивували до дотримання встановлених норм у сфері трудових відносин.

«Під час спілкування з генеральним директором та фахівцями  ТДВ «Баштанський сирзавод» увагу зосереджено на питаннях дотримання порядку допуску працівника до роботи та забезпечені трудових прав працівників різних категорій. Підприємство є великим місцевим роботодавцем, діяльність  якого змінюється під впливом зовнішніх обставин. Урегулювання обставин щодо дотримання трудових соціальних гарантій кожного члена трудового колективу є важливим моментом в роботі  кадрової служби підприємства», – інспектор праці  Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч.

Інформаційна робота Управління Держпраці забезпечує встановлення довіри та продуктивного діалогу між представниками органу контролю та суб’єктами господарювання. Учасники зустрічей шукають ефективні підходи дотримання норм законодавства про працю  в рамках поточної діяльності суб’єктів господарювання та можливих  змін в її здійсненні.

До відома, Управління Держпраці у Миколаївській області у проведенні  інформаційних заходів з  суб’єктами господарювання використовує  два напрями роботи – спільні дискусії на базі філій Миколаївського центру зайнятості населення, а також індивідуальні зустрічі, де в  форматі відкритого діалогу відбувається обговорення поточного стану дотримання вимог законодавства про працю та пошук оптимальних управлінських рішень щодо приведення його відповідність.