На АЗК WOG обговорили ключові важелі у забезпечені безпеки об’єктів підвищеної небезпеки

16 січня 2020

Днями відбулась зустріч  посадових осіб Управління Держпраці  Миколаївській області з представниками двох АЗК WOG щодо  обговорення питань  додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці на об’єктах підвищеної небезпеки винесли на обговорення.

Посадовці зауважили, що мають певні напрямки превентивної роботи, які визначені ключовими, на об’єктах підвищеної небезпеки. Зокрема, інформаційна підтримка щодо змін  законодавства у сфері охорони праці, розв’язання суперечливих питань щодо застосування вимог нормативно-правових актів з охорони праці, надання порад щодо ефективного  втілення заходів безпеки.

У промовах фахівці Управління  увагу  акцентували на тому, що до роботи на автозаправному комплексі мають залучатися особи з якими укладено трудовий договір та  які пройшли перевірку знань. Роботодавець має користуватися своїм правом – не   допускати до роботи  працівників, які порушують вимоги техніки безпеки та не дотримуються правил охорони праці.

Під час заходу було визначено дію небезпечних речовин залежно від їх порогової маси, теплових чи механічних зовнішніх факторів, що призводять до хімічних  перетворень з виділенням  тепла і газоподібних продуктів.

Представникам АЗК WOG  надали поради щодо виявлення  процесів чи подій, які створюють загрозу виникнення аварій та нещасних випадків при виконанні газонебезпечних робіт, робіт у вибухопожежонебезпечних зонах, замкненому просторі,  а також вжиття конкретних заходів, спрямованих на нейтралізацію цієї загрози або пом’якшення її наслідків.

У процесі заходу також було надано відповіді на питання, пов’язані з виконанням суб’єктам господарювання своїх обов’язків щодо реалізації заходів у напрямку недопущення нещасних випадків та аварій, формування повного комплекту документів у сфері охорони праці.