На ДНЗ №95 відбулась зустріч з питань формування культури профілактики виробничого травматизму

03 лютого 2020

Кількість постраждалих на дорогах зростає з року в рік. Протягом минулого року в соціально-культурній сфері майже 50% зареєстрованих нещасних випадків сталися внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Зазначена динаміка є неприпустимою. На цьому наголосили посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області під час зустрічі з керівником та особами, відповідальними за стан охорони праці,  Дошкільного навчального закладу №95 м. Миколаєва.

Під час розмови увагу було акцентовано на важливість періодичного проведення інструктажів з охорони праці з працівниками, які виконують трудові завдання за межами закладу. Так, пересуваючись вулицями міста, працівники стають учасниками дорожнього руху. Тож, дотримання правил дорожнього руху та вимог безпеки під час подорожі до пункту призначення  є обов’язком кожної найманої особи. Не варто забувати, що капюшон, одягнутий замість шапки, може стати причиною  невірної оцінки дорожньої обстановки та дорожньо-транспортної пригоди, оскільки обмежує поле зору. Взуття на дуже високих підборах збільшує ризик  падіння, зокрема жінок, кількість який переважає серед персоналу закладу.

Також, без уваги посадові особи Управління не залишили необхідність здійснення працівниками оцінки обстановки навкруги, а саме: дії погодних умов – пориви вітру, град, блискавка; емоційного стану людей навкруги тощо.

Керівника закладу освіти запрошено до ініціювання проведення семінарів, тематичних нарад з питань охорони праці, а також  оперативного реагування на інформацію про ризики, які несуть загрозу здоров’ю  учасників навчального процесу.