На керівника ТОВ «Амальгама Люкс» складено протокол про адміністративне правопорушення

04 серпня 2020

За результатами інспекційного відвідування у грудні 2019 року ТОВ «Амальгама Люкс» інспектором праці Управління  Держпраці у Миколаївській області виявлено порушення законодавства про працю в частині  проведення  атестації робочих місць  за умовами праці. Зокрема, на підприємстві не здійснено оцінку умов праці робочих місць, не розроблено  заходи, направлені на поліпшення умов праці, працівники позбавлені прав на пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Посадовою особою Управління винесено припис про  усунення виявленого порушення.

Під час заходу контролю щодо виконання припису встановлено, що станом на 20 липня 2020 процедуру проведення  атестації робочих місць за умовами праці  на підприємстві навіть не розпочинали.

Цей факт свідчить про те, що український виробник косметики знехтував правом працівників на безпечні та нешкідливі умови праці.

За невиконання законних вимог посадової особи  центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, – Держпраці – на керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 1886 Кодексу України про адміністративні правопорушення.