На Херсонщині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо належного оформлення трудових відносин

25 квітня 2024


З метою координації спільних дій щодо запобігання «тіньової» зайнятості фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Леся ОЛІШЕВКО спільно з представником Херсонської філії Херсонського обласного центру зайнятості взяли участь у проведенні онлайн – семінару у режимі zoom – конференції для роботодавців області.


Під час заходу фахівець Держпраці розповіла присутнім про важливість використання задекларованої праці та дотримання соціальних гарантій, передбачених законодавством. Та зауважила, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на майбутнє людини.


Посадовець розповіла, що гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодження роботи трудового процесу є офіційне працевлаштування.


Також присутні дізналися про основні зміни, яких зазнало трудове законодавство в умовах воєнного стану, шляхи організації трудових відносин й практичні поради вирішення проблемних питань.
На завершення учасники заходу долучилися до обговорення хвилюючих питань, пов’язаних із законодавством про працю, на які отримали вичерпні відповіді.