На Херсонщині триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг офіційної зайнятості

13 серпня 2024

Інспектори Держпраці продовжують надавати інформаційну допомогу та консультування суб’єктів господарювання в частині ефективних шляхів дотримання вимог законодавства про працю.

Головний державний інспектор Ганна Пнеоформлений остриган під час інформаційних заходів говорить про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також розповідає щодо останніх зміни у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану.


Під час візитів ацентовано увагу працівників на тому, що задекларована праця гарантує низку соціальних переваг, а саме: захист від незаконного звільнення, гідні та безпечні умови праці, страхові виплати в разі непрацездатності, оплачувані відпустки та інше.

Також інспектор зазначила, що неофіційне працевлаштування призводить до череди негативних наслідків. Насамперед працівник позбавляє себе гарантованих державою виплат та пільг, інших соціальних гарантій. В подальшому ж людина, яка працює нелегально не може розраховувати на гідне пенсійне забезпечення, оскільки втрачає офіційний трудовий та страховий стаж.