На Херсонщині тривають інформаційні роботи щодо популяризації офіційного працевлаштування

22 травня 2024

Під час відвідування підприємців міста фахівці Південного міжрегіонального управління державної служби з питань праці інформують присутніх про випадки незадекларованої праці.

В ході проведення заходів наголошено, що тіньова зайнятість призводить до втрати доходів для держави у вигляді податків та інших обов’язкових платежів, які завжди вкрай важливі для держави.

Присутніх проінформовано, що працівники, які працюють в тіньовому секторі, зазвичай не мають доступу до соціальних програм та пільг, часто не мають правового захисту в разі порушення своїх прав або травм.

В ході здійснення роз’яснювальної роботи акцентовано увагу на тому, що незадекларована праця може призвести до погіршення умов праці, які можуть негативно вплинути на продуктивність та якість роботи, а також призвести до втрати робочих місць.

В деяких випадках незадекларована праця може бути пов’язана з організованою злочинністю, та як тіньовий сектор може бути використаний для відмивання грошей, торгівлі людьми та інших злочинних діянь.