На КП «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва» переглянуть організацію охорони праці з урахуванням рекомендацій фахівців управління Держпраці у Миколаївській області

17 січня 2018

Надання послуг з поточного ремонту мереж зовнішнього міського освітлення, вимагає не тільки належну організацію роботи з охорони праці щодо електробезпеки, а й з безпеки виконання робіт на висоті.

З метою попередження нещасних випадків на виробництві посадові особи відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області зустрілись з відповідальними за стан охорони праці комунального підприємства «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва».

Під час зустрічі з’ясовано перелік посадових обов’язків працівників підприємства – електромонтерів з ремонту та монтажу кабельних ліній. Серед іншого до переліку робіт, що закріплено за електромонтером, входять: знаходження місця ушкодження кабелів в мережах зовнішнього освітлення, виконання роботи з його усунення, демонтаж та монтаж кабелів, заміна ламп у ліхтарях вуличного освітлення. Зазначена робота проводиться на висоті понад 1,3 метра від поверхні грунту.

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області зауважили, що уникнути події, в результаті яких працівник може отримати травму, можливо лише при дотриманні правил з охорони праці. Для цього, зважаючи на сферу діяльності підприємства, особливу увагу необхідно приділити правилам охорони праці під час виконання робіт на  висоті, правилам експлуатації електрозахисних засобів, правилам безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Серед рекомендацій, наданих наприкінці зустрічі, зазначено:  під час організації робіт на висоті враховувати, що основними небезпечними виробничими факторами під час виконання цих робіт є падіння працівника або падіння предметів, разом з тим не забувати про можливі супутні фактори. Супутніми можуть бути фактори: пожежна небезпека,  дія  електричного  струму, підвищені рівні запиленості, загазованості повітря, шуму, несприятливі кліматичні умови тощо.