На Кривоозерщині відбулося засідання круглого столу з детінізація заробітної плати

01 серпня 2017

За ініціативи інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області в управлінні  соціального  захисту  населення  Кривоозерської райдержадміністрації відбулось засідання круглого столу на тему «Легалізація заробітної плати. Оформлення  трудових відносин з найманими працівниками.»

Мета заходу – обмін досвідом у сфері протидії виплати заробітної плати у „конвертах”, реалізації державних гарантій з оплати праці, організації заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Під час засідання йшлось про сучасну тенденцію виплати заробітної плати у «конвертах». Безперечно, нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків.

Сергій Бучко на зустрічі щодо детінізації заробітної плати

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Учасники круглого столу дійшли згоди в тому, що найефективнішим захистом трудових прав є правова обізнаність громадян і домовилися всіляко сприяти цьому.