На мережі автозаправних станцій ПП«Позитив-О» посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області проведено перевірку повноти додержання охорони праці та техногенної безпеки під час провадження основної діяльності

14 вересня 2017

Під час експлуатації  автозаправної  станції здійснюються процеси, які потребують професійних дій щодо приймання бензинів різних марок та дизельного палива герметичним зливанням  з  бензовозу  у  резервуари,  його зберігання в  підземних  резервуарах,  відпуск бензинів та дизельного пального окремо по марках через паливо-роздавальні колонки. Попри це, суб’єкту господарювання, який прагне постачати паливо відповідальним і безпечним шляхом, не завдаючи шкоди співробітникам, підрядникам, місцевим громадам і навколишньому середовищу, необхідно чітко дотримуватись алгоритмів забезпечення безпеки потенційно небезпечного об’єкту.

Саме цієї думки додержувався  заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Василь Бєляєв під час спілкування з директором мережі автозаправних станцій приватного підприємства «Позитив-О».

Відвідуючи об’єкти приватного підприємства «Позитив-О», Василь Бєляєв відзначив навченість персоналу щодо забезпечення вимог безпеки під час виконання робіт на автозаправній станції, правильності реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Співробітники підприємства ознайомлені з ризиками, які супроводжують їх під час професійної діяльності, та вимогах охорони праці щодо попередження дії небезпечних виробничих факторів.

Під час заходу посадові особи відділів нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки та нагляду в машинобудування та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області провели опитування серед співробітників підприємства щодо додержання вимог безпеки праці під час виконання газонебезпечних робіт, електротехнічних робіт на автозаправній станції, виконання робіт на висоті понад 1,3м. По завершенню якого учасники окремо обговорили порядок проведення робіт зі зливу палива з бензовозу, додержання систем блискавкозахисту та заземлення у справному та робочому стані.