На Мколаївщині тривають заходу інформаційного характеру

19 червня 2024


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юрієм Пензулом в рамках здійснення превентивної роботи проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо питань безпеки праці у АТ НВКГ «ЗОРЯ-Машпроект».


Під час заходу розглянуто теми:
1. Вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.
2. Безпека під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та машин.
3. Безпека під час виконання металообробних, штампувальних, ковальських робіт.

Основну увагу фахівець держпраці приділив останньому питанню. Інспектор зазначив, що працювати на ковальсько-пресовому обладнанні може особа, яка досягла 18-річного віку, має відповідну професійну освіту, пройшла навчання з безпечних методів і прийомів виконання роботи, а також пройшла вступний інструктаж з питань охорони праці та первинний інструктаж на робочому місці і не має протипоказань до виконання обов’язків за станом здоров’я.

Робоче місце працівника повинно утримуватись у порядку та чистоті, мати достатнє освітлення. На робочих місцях біля печей, молотів тощо, де працівник піддається значному впливу променистого тепла, повинні бути встановлені вентиляційні установки стаціонарного або перемінного типу.

Заготовки й деталі мають зберігатися в місцях, обладнаних стелажами, ящиками тощо, а відштамповані нагріті деталі необхідно укладати на стелажі або на піддони з термоізольованим покриттям та у термошафи.

Установка і зняття заготовок і пристосувань з устаткування, вимірювання заготовок повинні здійснюватися тільки після його вимикання і повної зупинки рухомих частин.