На МПП «ТФТ» узгоджено заходи протидій виробничим ризикам, які виникають в процесі господарської діяльності пасажирського автоперевізника

19 грудня 2019

Система підготовчих та профілактичних заходів, спрямованих на періодичне обслуговування обладнання, зокрема  газового опалювального котла, та запобігання дії виробничих ризиків на водіїв маршрутних транспортних засобів у зимовий період.  Саме зазначені теми підняли на обговорення посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області під час перебування на МПП «ТФТ».

У присутності офісних працівників та водіїв підприємства  посадові особи Управління зауважили, що гідні умови праці є стимулом для трудової діяльності людини. Авжеж, водієві приємно перед виїздом на маршрут  приходити на передрейсовий медогляд до світлої, теплої офісної будівлі. Відчувати турботу медичної сестри, яка перевіряє тиск та ставить питання щодо стану самопочуття.

Також, під час заходу було загострено увагу на експлуатацію газового опалювального обладнання. Зокрема зазначалося, що здійснювати його експлуатацію  необхідно відповідно до вимог паспорту заводу виробника. Особа, призначена відповідальною за дотримання належної роботи газового обладнання, має відстежувати періодичність проведення технічних оглядів, знати вимоги щодо  аварійного відключення  обладнання.

Увагу водіїв звернули на технічний стан транспортних засобів, комплектацію аптечки для надання домедичної допомоги, обов’язковість наявності в автомобілі вогнегасника тощо.

Наприкінці заходу, посадові особи Управління наголосили  на важливості дотримання Правил дорожнього руху, зокрема у зимову пору року,  та  самоконтролі емоцій під час перевезення пасажирів. Присутніх  закликали  до додержання особистої безпеки під час трудової діяльності.