На Миколаївщині на декількох підприємствах проведені превентивні заходи з питань дотримання законодавства при організації атестації робочих місць за умовами праці

15 серпня 2024
Фахівці відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці роз’яснили представникам підприємств щодо продовження терміну дії чергової атестації, закінчення якої припадає на період воєнного стану. Це важлива зміна, яка допоможе підприємствам уникнути непорозумінь та порушень.

Працівники Держпраці роз’яснили, що Постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2023 № 660 «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці» подовжується термін дії чергової атестації, закінчення якої припадає на період дії воєнного стану в Україні, а саме: “Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування”.

У рамках інформаційного заходу обговорювалося питання необхідності розробки та впровадження політики психосоціальної підтримки на підприємствах. У сучасних умовах, коли на працівників тисне низка зовнішніх факторів, підтримка психічного здоров’я та добробуту є не менш важливою, ніж забезпечення безпечних умов праці.
 
Такі інформаційні заходи мають ключове значення для підтримки як роботодавців, так і працівників у цей складний час. Підприємства отримують необхідні знання та рекомендації щодо відповідності законодавчим вимогам, а також дізнаються про сучасні підходи до управління людськими ресурсами, орієнтовані на турботу про працівників.