На Миколаївщині перевіряють стан дотримання законодавства про працю та охорону праці в установах виконання кримінальних покарань та пробації

07 серпня 2020

На Миколаївщині перевіряють установи  Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Заходи мають всебічний характер.

Так, з метою здійснення об’єктивної оцінки  забезпечення дотримання вимог  у сфері праці та охорони праці  ініціатор заходів – прокуратура Миколаївської області – залучила до перевірок  посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївської області.

В рамках заходів посадові особи  Управління з’ясовують питання щодо дотримання  прав осіб, які у період тримання під вартою виконують трудові функції. Увага приділяється питанням оплати праці, зокрема  нарахування коштів за виконання понаднормових робіт,  роботу в святкові та вихідні дні тощо. Водночас, визначається  стан обладнання, що використовується, наявність прав у суб’єктів господарювання на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності, здійснення заходів,  направлених на мінімізацію виробничих ризиків.

За результатами перевірок посадовими особами Управління надаються довідки з описом виявлених  порушень та вимог чинного законодавства щодо належної організації діяльності.