На Миколаївщині підприємців торгівельної галузі поінформували з питань трудового законодавства

15 серпня 2024

У м. Баштанка проведено інформаційне відвідування магазину «Подіум» ФОП Гусевої В.В., спрямоване на підвищення обізнаності робітників щодо їх трудових прав та важливих аспектів, пов’язаних із законністю трудової діяльності.

Під час інформаційного заходу інспектором Південного міжрегіонального управління Держпраці Дмитром Куручем працівникам магазину надано вичерпну інформацію щодо актуальних змін у трудовому законодавстві та перевагах, які вони можуть отримати, працюючи на підприємстві офіційно працевлаштованими.

Інспектор поінформував працівників магазину про їхні права та соціальні гарантії, надав консультації з питань трудових відносин, а також з питань впровадження політики  психосоціальної підтримки на робочому місці. Також розповсюджено інформаційні буклети з корисною інформацією для працівників магазину.

Серед головних питань, які були висвітлені під час консультаційного інформування працівників у сфері торгівлі були: порядок укладення трудового договору, встановлення випробувального терміну для різних категорій працівників, регулювання тривалості робочого часу та правила організації відпочинку, право на щорічну оплачувану відпустку, можливість роботодавця не виплачувати заробітну плату та порядок вирішення таких ситуацій, умови розірвання трудового договору.

Ця інформаційна ініціатива спрямована на покращення умов праці та підвищення правової обізнаності робітників, зменшення ризику незадекларованої праці та забезпечення більш справедливих і стабільних трудових відносин у торгівельній галузі.