На Миколаївщині поновлюються інформаційно-роз’яснювальні заходи Держпраці, які здійснюються шляхом безпосередніх візитів до суб’єктів господарювання

11 червня 2020

10 червня 2020 року в Управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулася  робоча нарада під час якої було повідомлено про поновлення проведення превентивних заходів у сфері праці та охорони праці за місцем фактичного здійснення суб’єктами господарювання підприємницької діяльності.

«Інформаційні компанії Управлінням проводиться не вперше. Після послаблення умов карантину підприємці активно поновлюють свою діяльність. Тож, наразі наше завдання активізувати роботу у напрямку надання інформаційної допомоги, яка  націлена  на неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За результатами  діяльності Управління  суб’єкти господарювання та їх працівники, що здійснюють діяльність у сферах оптової та роздрібної торгівлі, у тому числі  пальним, сільського господарства, тимчасового розміщення й організації харчування, будівництва, надання послуг, транспорту, мають усвідомити необхідність формування доброчесних трудових  відносин, додержання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання», – підкреслила Яна Скуратовська, перший заступник начальника  Управління Держпраці у Миколаївській області.

Присутнім було наголошено на поширенні максимально повної  добірки інформації. Так, окрім вимог щодо належного оформлення працівників, переваг офіційного працевлаштування, вимог щодо безпечних методів роботи, підприємці мають бути ознайомлені зі змінами   внесеними у нормативно-правові акти, зокрема постанову Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1107.

Денис Жовнєнко, заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області, зауважив на пріоритетності  якісного проведення інформаційної діяльності.  Посадовим особам Управління доведеться стикатися з негативом з боку підприємців, між тим необхідно опрацьовувати причини такого ставлення, переконувати та запрошувати до співпраці.

«Своєю роботою ми маємо запобігти ситуації, які призводять до  нещасних випадків на виробництві. Розміщені у суб’єкта господарювання інформаційні буклети Держпраці будуть працювати й після того, як державні інспектори Держпраці залишать виробничий об’єкт», – відзначив Денис Жовнєнко.

Серед іншого присутнім наголосили про необхідність повідомної реєстрації  інспекційних відвідувань та своєчасного внесення інформації про проведені інформаційні заходи до Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду  та контролю.