На Миколаївщині продовжується консультаційна підтримка приватних осіб підприємців та їх працівників щодо належного оформлення трудових відносин

05 квітня 2024

Головним державним інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційного відвідування висвітлено питання трудових прав та соціальних гарантій працівників при офіційному працевлаштуванні, зокрема роз’яснено особливості оформлення трудових відносин та ризики, які існують при надані згоди на незадекларовану працю.

Обговорено зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану, наголошено на перевагах офіційної зайнятості та як не стати жертвою торгівлі людьми.

Фахівець Держпраці звернула увагу на вимоги трудового законодавства щодо недопущення дискримінації та мобінгу. Додатково повідомила про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном. В ході заходу були роздані буклети.